Tutkittua: ikääntyneiden omaishoitajien ravitsemuksessa parannettavaa21.11.2016
Porin perusturvan alueella on tutkittu 79 ikääntyneen omaishoitajan ruokailutottumuksia. Tutkittavat ovat yli 65-vuotiaita syyskuussa 2015 alkaneisiin hyvinvointi- ja terveystarkastuksiin ilmoittautuneita henkilöitä. Ravitsemuksen projektityöntekijä, ETM Susanna Kunvik kertoo, että Suomessa tehdyt omaishoitajille suunnatut ravitsemustutkimukset ovat harvinaisia. Tutkimuksessa havaittiin omaishoitajien ruokavalion sisältävän niukasti proteiinia, kuitua, folaattia sekä D-vitamiinia. Lähes 20 %:lla tutkittavista aliravitsemuksen riski oli kasvanut ja yksi tutkittava oli aliravitsemustilassa. Kunvik muistuttaa, että heikentynyt ravitsemustila vaikuttaa ikääntyneen hyvinvointiin, immuniteettiin, lihaskuntoon ja sairauksista toipumiseen. Pienillä muutoksilla voidaan saada hyviä tuloksia. Omaishoitajien ravitsemustutkimuksessa on tarkoitus selvittää ravitsemuksen yhteyttä hyvinvoinnin eri osa-alueisiin, kuten koettuun elämänlaatuun sekä psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Tutkimuksesta uutisoi Yle Uutiset sekä Porin kaupunki: http://yle.fi/uutiset/3-9285598 https://www.pori.fi/uutiset/2015/09/omaishoitajienravitsemustutkimusalkaa.html#.WDMKtH1jLZ4 |
05.06.2018 | Muistin eväät -hankkeen Facebook-sivu käytössä |
29.01.2018 | Uusi hanke: Muistin eväät - toimintaa ruuan voimalla |
10.01.2017 | Hyvää vuotta 2017! Tervehdys Elä unoha evväitä -projektista |
16.12.2016 | Tulossa keväällä 2017: Ravitsemusfoorumi Kuopiossa |
21.11.2016 | Tutkittua: ikääntyneiden omaishoitajien ravitsemuksessa parannettavaa |
10.11.2016 | Tutkittua: muistisairaan henkilön hyvää elämää kotona |
20.10.2016 | Voimaa ruuasta -lehdessä muistisairauksista ja ravitsemuksesta |
17.10.2016 | Tutkittua: ravitsemushoito parantaa iäkkäiden kotihoidon asiakkaiden ravitsemustilaa |
29.09.2016 | Yle Uutiset: hoitolaitoksessa asuvien ikääntyneiden ravitsemushaasteista |
27.09.2016 | Mitä minulle kuuluu? Muistiviikko Pohjois-Savossa |
Siirry arkistoon » |